17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeKako obrisati Instagram nalog (ali stvarno)

Kako obrisati Instagram nalog (ali stvarno)

European Top 44 Airplay chart

Instagram vam više nije zanimljiv, ne treba vam ili jednostavno vam kida živce svaki put kada ga uključite, iz navike. Pa nek ide u kantu! Međutim, to što ste poslali aplikaciju u virtuelni reciklažni centar, ne znači skoro ništa, jer vaš nalog još uvek postoji zajedno sa svim slikama, komentarima, snimcima i svim saobraćajem na ovoj društvenoj mreži koji ste ostavili iza sebe. Ako vaša novogodišnja odluka da se distancirate od Instagrama ne ide onako kako ste se nadali, imate nuklearnu opciju: brisanje naloga. Ali, pre nego što se odlučite na ovo, razmotrimo nekoliko stvari.

Kako ga deaktivirati (i šta to znači)

Pre nego što pređemo na korake za deaktivaciju ili brisanje naloga, razmotrite da preuzmete svoje podatke sa Instagrama. To možete uraditi odlaskom na svoj profil, klikom na trostruki meni u gornjem desnom uglu, odlaskom na „Vaša aktivnost“, skrolovanjem do kraja i odabirom „Preuzmi vaše podatke“. Imati kopiju podataka je korisno u slučaju problema sa vašim nalogom, a takođe vam omogućava da ih pregledate dok je vaš nalog deaktiviran (ili posebno ako ga izbrišete).

Sada, da pređemo na deaktivaciju. Sa istog trostrukog menija koji ste prethodno koristili, izaberite „Postavke i privatnost“, zatim „Centar naloga“. Kliknite na „Lični podaci“, a zatim na „Vlasništvo i kontrola naloga“. Naći ćete dugme za „Deaktivaciju ili brisanje“.

Brisanje i deaktivacija instagrama

Zavisno o tome koliko drugih naloga imate povezanih sa svojim glavnim, možda ćete videti nekoliko opcija. Na primer, moj lični Facebook (ali ne i poslovni, što mi je misterija), jedan od naloga koje pratim i moj glavni Instagram nalog. Izaberite onaj koji želite da deaktivirate.

Deaktivacija Instagrama znači da će vaš profil nestati, ali ne zauvek. Poznajem nekoliko ljudi koji to rade često, samo da bi ga ponovo aktivirali kada su spremni, ili slučajno (desilo mi se, dva puta). Svi koji vas prate primetiće smanjenje broja pratilaca, i nećete biti pretraživi. To je kao da ne postojite – osim što se možete ponovo prijaviti u bilo koje vreme i ponovo se pojaviti, bez gubitka podataka. Ako želite samo kratku pauzu od aplikacije ili niste sigurni da želite trajno izbrisati nalog, ovo je najbolja opcija.

Kako obrisati Instagram nalog

Koraci za brisanje su isti kao za deaktivaciju. Kada dodirnete svoj profil sa liste, dobićete dve opcije: Deaktiviraj nalog i Obriši nalog. Izgleda ovako:

Instagram brisanje i deaktivacija

Ovo uradite samo ako zaista želite trajno izbrisati ceo nalog. Vaše korisničko ime će postati dostupno nekome drugom. Vaše fotografije će zauvek nestati. A sad adio, vidimo se u nekom drugom filmu.

Pročitajte još i Da li je incognito tab zainta incognito?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °