Naslovna stranicaKorisnoKako zabaviti decu kod kuće?

Kako zabaviti decu kod kuće?

European Top 44 Airplay chart

Deca umeju da budu nemirna i neposlušna, a ništa što biste im predložili ih ne zanima i jednostavno im ne drži pažnju. Onda se pitate kako zabaviti decu kod kuće? Ove ideje će vam možda pomoći. Prilagodite ih uzrastu svog deteta i uživajte u provođenju zajedničkog vremena.

Kreativne umetničke aktivnosti

Pružite deci materijale poput bojica, flomastera, boja, papira, lepka i škara i podstaknite ih da stvaraju. Mogu crtati, slikati, praviti origami ili čak modelirati glinu. Možete organizovati i takmičenja u crtanju ili izradi najboljeg modela.

Kuvanje i pečenje

Uključite decu u pripremu obroka ili poslastica. To može biti jednostavno poput pravljenja sendviča ili kolačića, ili malo složenije kao priprema domaćih pica ili kolača. Osim što je zabavno, ovo može biti i odličan način da deca nauče o hrani i razviju veštine u kuhinji.

Pustolovne igre

Organizujte pustolovine u kući tako što ćete napraviti improvizovane šatore od stolica i pokrivača ili napraviti mapu blaga za traženje skrivenih predmeta po kući. Ako imate dvorište ili park u blizini, organizujte aktivnosti na otvorenom poput piknika, lova na skrivene predmete ili istraživanja prirode. Ovo može biti sjajan način da deca koriste maštu i fizički se aktiviraju.

Edukativne igre

Postavite igre koje su istovremeno i zabavne i edukativne. To mogu biti slagalice, mozgalice, društvene igre koje podstiču razmišljanje ili čak kvizovi o omiljenim predmetima dece. Deca će se ovako zabaviti i imaće više motivacije za učenje. Provedite vreme čitajući deci omiljene priče ili im pričajte priče iz mašte. Možete organizovati i pozorišne predstave kod kuće u kojima deca mogu glumiti likove iz priča.

Ples i muzika

Pustite omiljenu muziku i pustite decu neka plešu. Možete organizovati i mini plesne takmičarske emisije ili jednostavno plesati zajedno kao porodica. Ples i muzika su odlični za podsticanje kreativnosti i fizičke aktivnosti.

Deca vole da budu istraživači

Organizujte male naučne eksperimente kod kuće. To može biti nešto jednostavno poput pravljenja sapunice ili eksperimenta sa bojama, ili nešto složenije kao pravljenje raketnih modela.

Virtualne ekskurzije

Iskoristite mogućnosti internet tehnologije i organizujte virtualne ekskurzije. Postoji mnogo online resursa koji omogućavaju virtualno istraživanje muzeja, zooloških vrtova, akvarijuma ili čak svemira. Deca mogu putovati svetom i istraživati nova mesta iz udobnosti svog doma.

Pomaganje u kućnim poslovima

Uključite decu u kućne poslove na zabavan način. Na primer, možete organizovati trku u brisanju prašine. Deci će biti zabavno jer to nije ono što obično rade, a kada završe možete ih nagraditi što će ih podsticati da nastave da se trude. Ovako decu od malih nogu učite da su kućni poslovi neizbežni, ali da ne moraju striktno biti i dosadni.

Sada kada znate kako zabaviti decu kod kuće saznajte i Šta raditi sa dečijim crtežima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °