0.4 C
Zrenjanin
30.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaKulturni centar Zrenjanina - program za ovu nedelju

Kulturni centar Zrenjanina – program za ovu nedelju

Pogledajte aktivnosti Kulturnog centra od 23. do 26. novembra.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

U Kultrunom centru Zrenjanina na repertoaru ove nedelje nalazi se izložba, guslarski koncert i filmovi. Više o tome u nastavku.

Jedanaesta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: “Zrenjaninska fotografska scena 2023.”, biće otvorena 23. novembra u 19h u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba će biti otvorena do 5. decembra svakog dana od 8h do 20h.

U petak 24. novembra će se održati koncert Bojane Peković sa muzičkom grupom Umetnička porodica, Zrenjaninskim kamernim orkestrom i pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Početak je u 20h. “Prožimanje” je program koji spaja tradiciju guslarske prakse s modernim vremenom, inspirisan nematerijalnim bogatstvom naših prostora i raznovrsnim muzičkim uticajima. Bojanin stvaralački identitet otkriva nove dimenzije guslarske umetnosti, sjedinjujući poetske, vokalne, instrumentalne, i žanrovske forme. Program istražuje spoj prošlosti i sadašnjosti kroz autentičan izraz umetnika.

Svake subote u 10h na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečiji onlajn program. Ove nedelje je radionicu “Drugarstvo” pripremila Tanja Brcan.

Nedelja je dan za filmove. Navikili ste na to da se u Kulturnom centru u prepodnevnom terminu emituje dečiji animirani film a u večernjem terminu nešto za vas. Ove nedelje u 11h prikazuje se Diznijev film “Želja”, a u 20h film Na brodu Adaman”koji je osvojio Zlatnog medveda na ovogodišnjem Berlinalu.

Uživajte u ovonedeljnom programu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °