Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeLazanje iz tiganja će vam uštedeti vreme, a preukusne su

Lazanje iz tiganja će vam uštedeti vreme, a preukusne su

Zbog ovog ručka nećete morati da uključujete rernu i dugo kuvate...

European Top 44 Airplay chart

Zaboravite tradicionalni način pripreme lazanja u rerni. Napravite lazanje iz tiganja. Ova jednostavna i ukusna verzija donosi isti bogati ukus i teksturu, ali sa bržim i praktičnijim postupkom pripreme. Za pripremu su vam neophodni sledeći

Sastojci:

  • glavica crnog luka
  • šargarepa
  • maslinovo ulje
  • šampinjoni oko 50 gr
  • mleveno meso 500 gr
  • paradajz pelat oko 500 gr
  • kore za lazanje (jedno pakovanje odnosno oko 350 gr)
  • suvi bosiljak
  • začini po želji (so, biber, vegeta, beli luk u prahu…)
  • voda
  • mocarela

Priprema:

Da biste napravili lazanje iz tiganja prvo iseckajte povrće. U velikom tiganju propržite iseckani crni luk, šargarepu i šampinjone na maslinovom ulju dok ne postanu mekani i blago zlatno smeđi. Zatim dodajte mleveno meso, začinite po ukusu i propržite sve zajedno nekoliko minuta dok meso ne dobije lepu boju.

Nakon toga, sipajte vodu i pelat u tiganj, promešajte sve sastojke i ostavite da se krčka par minuta.

Kada se umak dobro sjedini, dodajte izlomljene kore za lazanje. Prekrijte tiganj poklopcem i ostavite da se krčka još dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva i ne upije ukuse umaka.

Na kraju, dodajte narezanu mocarelu, ponovo poklopite tiganj i krčkajte još nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i lepo sjedini s ostalim sastojcima.

Ukoliko vam se lazanje iz tiganja svide, sigurni smo da ćete obožavati i Ragu Bolonjez.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20 ° C
20 °
20 °
68 %
2.3kmh
71 %
Tue
23 °
Wed
20 °
Thu
17 °
Fri
19 °
Sat
21 °