Lazanje iz tiganja će vam uštedeti vreme, a preukusne su
Zbog ovog ručka nećete morati da uključujete rernu i dugo kuvate...
Zaboravite tradicionalni način pripreme lazanja u rerni. Napravite lazanje iz tiganja. Ova jednostavna i ukusna verzija donosi isti bogati ukus i teksturu, ali sa bržim i praktičnijim postupkom pripreme. Za pripremu su vam neophodni sledeći
Sastojci:
- glavica crnog luka
- šargarepa
- maslinovo ulje
- šampinjoni oko 50 gr
- mleveno meso 500 gr
- paradajz pelat oko 500 gr
- kore za lazanje (jedno pakovanje odnosno oko 350 gr)
- suvi bosiljak
- začini po želji (so, biber, vegeta, beli luk u prahu…)
- voda
- mocarela
Priprema:
Da biste napravili lazanje iz tiganja prvo iseckajte povrće. U velikom tiganju propržite iseckani crni luk, šargarepu i šampinjone na maslinovom ulju dok ne postanu mekani i blago zlatno smeđi. Zatim dodajte mleveno meso, začinite po ukusu i propržite sve zajedno nekoliko minuta dok meso ne dobije lepu boju.
Nakon toga, sipajte vodu i pelat u tiganj, promešajte sve sastojke i ostavite da se krčka par minuta.
Kada se umak dobro sjedini, dodajte izlomljene kore za lazanje. Prekrijte tiganj poklopcem i ostavite da se krčka još dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva i ne upije ukuse umaka.
Na kraju, dodajte narezanu mocarelu, ponovo poklopite tiganj i krčkajte još nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i lepo sjedini s ostalim sastojcima.
Ukoliko vam se lazanje iz tiganja svide, sigurni smo da ćete obožavati i Ragu Bolonjez.