23 C
Zrenjanin
4.10.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR Kultura"Mi u muzeju" - Foto-konkurs zrenjaninskog muzeja

“Mi u muzeju” – Foto-konkurs zrenjaninskog muzeja

Fotografije možete poslati do kraja avgusta.

European Top 44 Airplay chart

“Mi u muzeju” naziv je foto-konkursa na koji Narodni muzej Zrenjanina poziva svoje posetioce. Konkurs organizuju u susret izložbi Mirjane Nikolić Pećinar, slikarke koja je odrasla i školovala se u Zrenjaninu.

Ukoliko ste svoju posetu stalnoj postavci muzeja fotografisali, fotografije na kojima se nalazite vi, članovi vaše porodice, prijatelji ili drage osobe, možete poslati na ovaj konkurs.

Fotografije se šalju do kraja avgusta na fotografijeizmuzeja@gmail.com, a uz njih potrebno je poslati i elektornski popunjen obrazac saglasnosti. Obrazac možete preuzeti ovde.

Od odabranih fotografija biće napravljen kolaž koji će biti stalni deo prostora namenjenog mladima.

Izložba “Intimni prostori Mirjane Nikolić Pećinar”

Pred kraj života, Mirjana je izrazila želјu da deo njenih slika bude poklonjen Narodnom muzeju Zrenjanin što je njena kćerka Milica i ostvarila.

Ustupanjem ostalih porodičnih dela i fotografija, kao i sećanjima na svoju majku, kćerka Mirjane Nikolić Pećinar pomogla je realizaciju predstojeće izložbe. Okruženje porodice i drugih dragih lјudi, uz atmosferu toplog ambijenta – životnog ili radnog prostora, inspiracija je slikarima oduvek, i upravo će publika imati priliku da vidi brojne intimističke predstave na ovoj izložbi.

Verujući da posetioci muzej doživlјavaju kao svoj prostor u kojem se osećaju ugodno, te da boravak u njemu može biti inspirativan i pokrenuti želјu za stalnim vraćanjem, Narodni muzej Zrenjanin poziva svoje posetioce da pošalju fotografije koje su načinili prilikom posete muzeju.

Izložba će biti otvorena u septembru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
23 ° C
23 °
23 °
38 %
5.1kmh
97 %
Wed
23 °
Thu
24 °
Fri
23 °
Sat
23 °
Sun
28 °