Salata Caprese

Sastojci:

  • 1kg paradajza rednje veličine (vrsta po ukusu i mogućnostima)
  • 500g mocarele
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • so

Objavljen od strane Italijanske akademije za kulinarstvo, ovo je zvaničan recept za insalata caprese. Iz akademije predlažu da koristimo mocarelu napravljenu od sirovog kravljeg mleka, posebno onu proizvedenu sa mlekom od cenjenih Agerolese krava, ili treccia di Sorrento, koja je oblikovana u obliku pletenice. Alternativno, i mnogo pristupačnije, možete koristiti bilo koju mocarelu, i narezati sastojke umesto da ih sečete na kriške i kombinovati ih tako što ćete ih bacati u činiju.

Priprema:

Isecite mocarelu na kolutove, zatim isto učinite sa paradajzom, sa pažnjom da kolutovi budu iste širine.

Aranžirajte ih tacni naizmenično, tako da se kolutovi preklapaju.

Pospite cele ili iseckane listove bosiljka (nije greh koristit i sušeni).

Sipajte maslinovo ulje i posolite po ukusu.