Svet tehnikePromoŽivot

Top 5 auto kamera ispod 100 eura

Auto kamera, odnosno dash cam spasava novčanike i živote. Zlu ne trebalo, ali ako zatreba….

Osnovni modeli prate i snimaju put ispred vašeg vozila, dok napredni imaju mnoge dodatke koje pomažu oko parkiranja, zaustavljanja, čak i automtsko kontaktiranje AMS-a u mnogim državama sveta.

Auto kamera nije samo uobičajni dodatak za vaš auto, ili motor, već igra i vitalnu ulogu u dokazivanju ko-je-kriv u slučaju nesreće.

Snimci kamere na ekranu mogu prikazati kako se nesreća dogodila i pružiti vitalne dokaze za potraživanje osiguranja ili, ako dođe do najgoreg, u sudskim postupcima.

Iako postoji velik izbor kamera, sa raznim stupnjevima kvaliteta i dodataka, za razna vozila, imati bilo kakvu je mnogo bolje od nikakve, zato bacite pogled na ovih Top 5 auto kamera koje su dostupne na našem tržištu, ispod cene od 100 evra u trenutku pisanja teksta.

Denver CCT-2010

Uz CCT-2010 dobijate jeftinu kontrolnu kameru, koja s obzirom na cenu ima neke nedostatke u opremi. Pre svega, pozitivne strane: slike se snimaju u impresivnom Full HD kvalitetu na MicroSD kartici do 32Gb. Tu je i G-senzor – ugrađen senzor gravitacije koji će, kada dođe do udara vozila određene jačine, snimak koji je u tom trenutku sniman sačuvati automatski i označiti kao „nesreća“, loop funkciju i automatski pokretač koji pali kameru zajedno sa motorom, ali to je standard na gotovo svim ovakvim kamerama.

Razna softverska pomagala, GPS ili bežično povezivanje VLAN-om nisu dostupni, a s druge strane, po recenzijama korisnika Bluetooth ili ne funkcioniše najbolje, ili jednostavno ne radi. Sreća pa postoje sasvim običan kabel.

Dobra stvar ove kamere je da dobijate dobru i funkcionalnu kameru za početnike u korišćenju ovakvih spravica, za relativno malu cenu, dok ozbiljnije kamere traže i da se malo više zavuče ruka u džep.

Xiaomi Mi Dash Cam 1S

Sa Mi Dash Cam 1S, Xiaomi ima za cilj da krajnjim korisnicima donese i pristupačnost i iskustvo bogato funkcijama. Prvo, dozvoljava ubacivanje SD kartice od 64GB, dozvoljava povezivanje sa mobilnim telefonom preko wifi-a,

Na prednjoj strani uređaja nalazi se objektiv Sonijeve izrade, koji je veoma bitna stavka jer pruža dobre snimke i u noćnoj vožnji do 20 metara daljine, i G senzor.

Sa širokim uglom prikaza od 140°, može da snima oko tri saobraćajne trake odjednom, što je veoma korisno za mogućnost preciznog praćenja leve i desne strane tokom vožnje. Po recenzijama domaćih korisnika, ovo je već kamera koju biste trebali da imate u svojim kolima.

Kenwood DRV-A100

Kenvood DRV-A100 je mala i lagana kontrolna kamera sa HD Ready 720p rezolucijom.

Kada ste negde parkirani i automobil više ne radi, aktivira se režim parkiranja. Kamera automatski počinje snimanje kada nešto udari u automobil. Ugao gledanja od 125° osigurava da veći deo saobraćajne situacije stane u kadar. Slike možete pregledati na LCD ekranu i sve ih pohraniti na microSD karticu od 16 GB koja ide uz uređaj (barem tako kaže proizvođač) a maksimalni kapacitet skladišnog prostora može se proširiti do 256 GB.

Mio MiVue C570

C570 nudi GPS praćenje, koje pruža tačne podatke o lokaciji i brzini koji mogu pomoći u ubrzanju potraživanja osiguranja ako ste u nesreći, kao i režim parkiranja. Kontrolna kamera takođe sadrži upozorenja na sigurnosnih kamera (osim, kako piše u specifikacijama, za Francusku, Švajcarsku, Litvaniju, Letoniju, Estoniju i Tursku).

Što se tiče kvaliteta snimljenog materijala, dobijate Full HD 1080p od 30FPS u objektivom koji zahvata ugao od 150° .

Sam snimak puta sa ovom kamerom obogaćene je obogaćen raznim informacijama – uključujući vreme, datum, GPS lokaciju i brzinu što je veoma korisno za osiguravatelje ako doživite nesreću jer možete dokazati da niste prebrzo vozili ako druga strana tvrdi da jeste.

Prestigio RoadRunner 415GPS

RoadRunner 415GPS snima video zapise u FullHD formatu sa 30FPS, što vam omogućava da prepoznate registarske tablice automobila čak i u tokom vožnje a snimljeni video zapisi mogu se gledati na 2-inčnom LCD ekranu bez da izlazite iz auto. Realna reprodukcija boja i maksimalna jasnoća slike su zagarantovani, kaže proizvođač. Ugao gledanja od 140° daje vam potpunu sliku o tome šta se dešava na putu, otprilike 5 traka. Poseduje ugrađeni GPS, standardni G senzor, a od dodatne opreme dolaze automobilski punjač, 3,5 metra kabla i nosač kamere za vetrobransko staklo.

Sam softver poseduje opciju da se u kameru unese broj vaše registracione tablice koji će postati statični deo video snimka, što pruža dokaz da je snimak zaista sa kamere iz vašeg auta. Od zanimljivosti bism još izdvojili Distance to Speedcam gde možete da podesite razdaljinu od 100 do 500 metara do koliko će vas kamera upozoravati.

Pročitajte još i 5 alternativnih GPS aplikacija!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button