20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaProjektiU ZR telu ZR duhU ZR telu ZR duh | Emisija broj 6

U ZR telu ZR duh | Emisija broj 6

U okviru projekta U ZR telu ZR duh, koji je realizovala integrisana redakcija dva medija (Radio 105 i internet portal 105.rs), trudili smo se da doprinesemo razvoju sporta i fizičke kulture, a ujedno, na taj način, doprinesemo i prevenciji mnogih bolesti. Promovisali smo aktivnosti pojedinaca, sportskih klubova i udruženja koji organizuju i sprovode fizičku aktivnost, sa akcenton na one koji to sprovode, bez posebne opreme, garderobe ili plaćanja članarine. Takođe, projekat je imao za cilj da promoviše pojedince, klubove i njihove uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

U poslednjoj emisiji u okviru ovog projekta, razgovarali smo sa Vukosavom Đapić Atanacković, generalnom sekretarkom Sportskog saveza Grada Zrenjanina, inače bivšom reprezentativkom u atletici.

Savez obuhvata teritoriju grada sa naseljenim mestima i obezbeđuje i stvara uslove za bavljenje sportom svih građana Zrenjanina.

Savez se aktivira u nekoliko pravaca, a to su, organizacija i suorganizacija sportskih događaja, usavršavanje stručnjaka, edukacija i informisanje, promocija zdravog načina života i velikana zrenjaninskog sporta, saradnja sa ministarstvom i ostalim sportskim organizacijama.

U Sportskom savezu funkcioniše 160 članica, preko 55 sportskih grana, a registrovano je više od 10 hiljada takmičara, što Zrenjanincima pruža velike mogućnosti za bavljenje sportom.

Zrenjanince najčešće motivišemo organizacijom raznih sportskih manifestacija u kojoj mogu da učestvuju kao takmičari ili gledaoci. Takođe, motivišemo ih promovisanjem zdravog načina života, kaže Vukosava Đapić Atanacković.

Osim što se građani mogu besplatno uključiti u ove manifestacije, postoje klubovi koji pružaju mogućnost da se deca tokom cele godine bave besplatno sportom.

Vukosava ističe odličnu saradnju sa gradskim klubovima, a posebno saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa drugim državnim organizacijama, što se može videti kroz zajedničku organizaciju mnogih manifestacija.

Bavljenjem sportom možemo da poboljšamo mentalno i fizičko zdravlje i zato Zrenjaninci, bavite se sportom, poručuje Vukosava Đapić Atanacković.

Podcast verziju emisije u kojoj smo razgovarali sa Vukosavom Đapić Atanacković, poslušajte ovde (emitovane muzičke numere nismo uključili u podcast, radi usklađivanja sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima):

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...