Uradi sam - katalog
22.2 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeYouTube u borbi protiv zloupotrebe veštačke inteligencije

YouTube u borbi protiv zloupotrebe veštačke inteligencije

European Top 44 Airplay chart

YouTube je najavio nove mere u borbi protiv zloupotrebe veštačke inteligencije i dezinformacija koje će se sprovesti u narednim mesecima. Fokus novih smernica je na transparentnosti u video sadržajima generisanim pomoću veštačke inteligencije, kao i na suzbijanju problema deepfake-a. Sada će korisnici imati mogućnost da zahtevaju uklanjanje sadržaja koji je generisan veštačkom inteligencijom ili drugim metodama, a koji simulira identifikovane osobe, uključujući njihovo lice ili glas. Ove promene predstavljaju korak ka očuvanju autentičnosti i integriteta sadržaja na pomenutoj platformi.

YouTube uvodi nove mere zaštite kako bi glumcima i pevačima omogućio zaštitu od potencijalne zloupotrebe na platformi. Korisnici sada mogu da podnesu zahteve za uklanjanje sadržaja putem YouTube-ovog procesa zaštite privatnosti, uz procenu da li je sadržaj satiričan ili da li osoba može jedinstveno biti prepoznatljiva, posebno ako je javna ličnost. Muzičari ili njihovi zastupnici takođe mogu tražiti brisanje bilo kog sadržaja koji koristi veštačku inteligenciju kako bi imitirao njihov glas.

Pored pojednostavljenog procesa uklanjanja, YouTube će obezbediti jasno označavanje svakog promenjenog ili sintetičkog sadržaja. Autori će dobiti nove opcije za identifikaciju, a nedostatak označavanja može rezultirati uklanjanjem, suspenzijom YouTube partnerskog programa i drugim sankcijama nakon objavljivanja. YouTube planira da stupi u kontakt sa kreatorima kako bi ih obavestio o korišćenju ovih alatki pre nego što budu implementirane. Gledaoci će jasno videti oznaku u opisu video sadržaja koji je promenjen ili sintetički, uz opciju za dodatne informacije. Bez obzira na označavanje, YouTube zadržava pravo da ukloni video snimke generisane veštačkom inteligencijom ukoliko sadrže namerno uznemirujući materijal.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
few clouds
22.2 ° C
25.1 °
22.2 °
65 %
2.1kmh
14 %
Pet
37 °
Sub
35 °
Ned
32 °
Pon
31 °
Uto
21 °