26.2 C
Zrenjanin
21.09.2023.
Naslovna stranicaInfoIz svetaKovid koncert u Barseloni

Kovid koncert u Barseloni

Koncert sastava “Love of Lesbians” bio je test koji bi trebao da da odgovor na pitanje da li je moguće u vreme epidemije organizovati ovakve događaje.

European Top 44 Airplay chart

„Dobrodošli na jedan od najdirljivijih koncerata u našem životu“ – ovim rečima je frontmen sastava “Love of Lesbians” započeo nastup ispred 5 hiljada ljudi u dvorani koja inače može da primi 24 hiljade gledalaca.  

U pitanju je bio takoreći test – koncert koji je održan pod veoma specifičnim i strogim uslovima. Svi koji su kupili karte morali su da pristanu na korišćenje njihovih podataka u svrhe istraživanja. Čitav događaj je održan pod nadzorom lekara, a svi koji su došli konačno da uživaju u muzici uživo – pre samog nastupa su morali da se testiraju, a rezultati su im stigli putem mobilne aplikacije za 10, 15 minuta. Tek nakon pokazivanja koda koji je dokazivao da je posetilac negativan na virus – bio je omogućen ulazak. Od 5 hiljada prisutnih – njih samo 6 je dobilo pozitivan rezultat. Test i maska su bili uključeni u cenu karte. 

Nakon uživanja u zvuku instrumenata i gužve – svi pristutni su na “posmatranju” narednih 14 dana kako bi se utvrdilo koji broj posetilaca je nakon ovog događaja zaražen, i ima li uopšte novozaraženih.

Ukoliko ovo bude “nova normalnost” prilikom posete koncertima, festivalima – možda i nije tako visoka cena za konačno uživanje u muzici omiljenog benda – uživo. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
42 %
7kmh
99 %
Thu
28 °
Fri
33 °
Sat
32 °
Sun
19 °
Mon
26 °