Hrana i piće

Neodoljiva piletina sa kinoom i pesto sosom i to u jednoj posudi

Ako volite da kuvate kod kuće, ali nemate uvek vremena za komplikovana jela, ovo je pravi recept za vas. Piletina sa kinoom i pesto sosom je ručak ili večera koje ćete s guštom pripremiti i još većim zadovoljstvom pojesti. Idealno je i za one koji vode računa o ishrani, naročito ako pratite principe Hrono ishrane.

Piletina sa kinoom i pesto sosom

Potrebni sastojci za 4 osobe:

  • 4 filea pilećeg belog mesa sa kožicom i kostima
  • 1 šolja kinoe (koristite standardnu šolju od 250 ml)
  • 1 teglica pesto sosa (190 grama, domaći ili kupovni – po izboru)
  • so i biber po ukusu
  • malo maslinovog ulja
  • 2 šolje vode

Priprema

Najpre uključite rernu da se zagreje na oko 180 stepeni. U veću vatrostalnu posudu sipajte kašiku-dve maslinovog ulja. U posudu dodajte sirovu, prethodno ispranu kinou, pesto sos i dve šolje vode. Zapamtite da na šolju kinoe idu dve šolje vode. Pošto ona upija puno vode, tokom pečenja ćete primetiti da li je potrebno da dolijete još vode. Dobro promešajte da se sastojci sjedine i rasporedite smesu ravnomerno po dnu posude.

Preko tako pripremljene baze pažljivo poređajte pileće filee sa kožicom nagore. Posolite i pobiberite po ukusu. Stavite posudu u unapred zagrejanu rernu i pecite oko 20 do 25 minuta, dok kinoa ne upije tečnost i postane mekana, a piletina ne bude skroz pečena. Pred sam kraj pečenja, okrenite filee da kožica bude dole i vratite u rernu na još nekoliko minuta, kako bi se meso zapeklo sa svih strana.

Na kraju dobijate kompletno jelo iz jedne posude koje je veoma ukusno, ali i zdravo.

Ukoliko želite, možete napraviti domaći pesto, brzo i jednostavno.

Svoj omiljeni radio i portal pratite i na Instagram i Facebook profilu.

Back to top button