„Off road cycling“ organizuje turu pešačenja

Udruženje ljubitelja biciklističkih i drugih rekreativnih aktivnosti „Off road cycling“ organizuje pešačku turu "Zrenjinarenje Ziminjarenje Ravničarenje" po atarima Zrenjanina

Polazak je iz Zrenjanina, u subotu 24. decembra, ispod nadvožnjaka (kod prodavca knjiga) u 09:00.

Krenuće se ka spomeniku na Bagljašu, a zatim atarskim putem do Aradca. Prolazi se pored zadruge, zatim do velike trščare, izlazi na asfalt kod Draxlmaiera, a povratak je starim Bagljašom na mesto odakle se krenulo.

Organizatori savetuju da se ponese rezervna suva i udobnu obuću, pošto postoji šansa da na terenu bude blata. Obavezno poneti svoju užinu i vodu. Kako kažu organizatori: „Tura nije zahtevna, ali oduzima veći deo dana tako da je potrebno imati dovoljnu količinu hrane i vode. Pauze ćemo prilagođavati potrebama grupe. Povratak se očekuje u popodnevnim satima istog dana“.

Ako vremenski uslovu budu nepovoljni za šetnju, ona će biti pomerena za neki drugi datum. Svaki učesnik je u obavezi da sebi obezbedi vodu, aktivnost bez vode za osveženje nikako nije preporučljiva. Poželjno je kod sebe imati neku zalihu ugljenih hidrata u vidu čokoladica, suvog voća ili voća u slučaju da dođe do iscrpljenosti.

Ruta pesacenja