Razno

Školski kalendar za Vojvodinu će izgledati ovako

Školski kalendar za Vojvodinu u narednoj školskoj godini, poznat je i usvojen od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Školska 2024/2025 godina počeće za sve učenike u ponedeljak, 2. septembra. Prvo polugodište, za učenike vojvođanskih škola, završiće se 23. decembra, a imaće 79 nastavnih dana.

školski kalendar za vojvodinu

Drugo polugodište počeće 14. januara, a za učenike osnovnih škola završiće se 13. juna, dok će srednjoškolci u klupama biti do 20. juna.

Mali maturanti, školsku godinu završiće nešto ranije, 30. maja, kada i maturanti srednjih stručnih škola. Gimnazijalci će se raspustiti nedelju dana ranije, odnosno 23. maja.

Školski kalendar za Vojvodinu se i ove godine razlikuje

Školski kalendar za Vojvodinu će se i ove godine razlikovati od kalendara za osnovne i srednje škole u ostalim delovima Srbije. Razlog je multinacionalna i multikonfesionalna priroda Vojvodine. Pravilnikom je predviđeno da se ispoštuje obeležavanje praznika svih nacionalnih manjina i verskih zajednica, ali i da se početak i kraj školske godine usklade sa školskim kalendarom koji važi na nivou Srbije.

Školski kalendar za osnovne škole u Vojvodini za 2024/2025 možete pogledati ovde.

Školski kalendar za srednje škole u Vojvodini za 2024/2025 možete pogledati ovde.

Dok još uvek traju aktivnosti iz aktuelne školske godine, podsećamo da je overa dokumetana, potrebnih za upis u srednje škole i na fakultete besplatna.

Povezani članci

Back to top button