Minulog vikenda 6 saobraćajnih nezgoda na području Zrenjanina, jedna sa fatalnim ishodom

Image by Netto Figueiredo from Pixabay

Proteklog vikenda, na teritoriji Područne policijske uprave u Zrenjaninu, zabeleženo je 6 saobraćajnih incidenata, od kojih je 1 imao fatalne posledice, dok su u preostalih 5 slučajeva pričinjene materijalne štete. U ovim nezgodama, jedna osoba je nažalost izgubila život, dok su dve osobe pretrpele teške telesne povrede, a 13 osoba je zadobilo lakše povrede. Procenjuje se da je ukupna materijalna šteta oko 690.000,00 dinara.

Uzroci ovih saobraćajnih nesreća su bili: vožnja pod uticajem alkohola u jednom slučaju, nepropisna brzina u tri slučaja i nepoštovanje prvenstva prolaza u dva slučaja.

Zbog ovih saobraćajnih prekršaja, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 21 učesnika u saobraćaju, dok je izdato ukupno 77 prekršajnih naloga.

Takođe, u istom periodu, 10 vozača je privremeno isključeno iz saobraćaja. Od toga, 8 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, 1 zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, i 1 zbog drugih razloga. Od ukupno 8 vozača koji su vozili pod uticajem alkohola, 3 vozača su zadržana na 12 sati, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila 1,20 mg/ml alkohola, dok je 1 vozač bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Takođe, jedno vozilo je isključeno iz saobraćaja zbog isteka registracione nalepnice.