18.3 C
Zrenjanin
24.05.2024.
Naslovna stranicaProverite da li ste upisani u birački spisak

Proverite da li ste upisani u birački spisak

Provera je moguća svakog radnog dana u Gradskoj upravi, do 1. decembra.

European Top 44 Airplay chart

Gradska uprava izložila je na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje Zrenjanina u Gradskoj kući u kancelariji br. 13.

Građani će uvid u spisak imati unošenjem JMBG u računarski sistem radi provere da li su upisani u spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahteve za promene u Jedinstvenom biračkom spisku građani sa prebivalištem, kao i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada Zrenjanina, mogu podneti Gradskoj upravi. Ovo se može obaviti svakog radnog dana u vremenskom periodu od 8h do 15h, i to najkasnije do 1. decembra, kada se zaključuje birački spisak.

Nakon zaključenja biračkog spiska, sve do 72 časa pre dana izbora upis birača u birački spisak vrši Ministarstvo nadležno za poslove uprave. Zahtev za promene u biračkom spisku se može podneti nadležnom Ministarstvu ili Gradskoj upravi. 

Od trenutka kada se izborna lista proglasi, pravo na uvid i podnošenje zahteva za izmene u biračkom spisku imaju i predstavnici izborne liste ili lice koje on ovlasti koristeći isti postupak kao i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i neophodni dokazi.

Građani mogu podneti zahtev da se upiše u birački spisak podatak da će na predstojećim izborima glasati prema svom mestu boravišta na teritoriji grada Zrenjanina (izabrano mesto glasanja) od trenutka raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine pa sve do pet dana pre zaključenja biračkog spiska, što će biti 25. novembra. Nakon tog datuma, taj podatak neće biti moguće promeniti sve do završetka izbornog postupka.

Građani sa prebivalištem na teritoriji Zrenjanina koji će do 17. decembra biti puboletni i steći biračko pravo se pozivaju da izvše uvid u birački spisak i po potrebi zahtevaju promene u biračkom spisku.

Uvid u Jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem ovde, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
18.3 ° C
19.5 °
18.3 °
79 %
2.9kmh
97 %
Pet
18 °
Sub
25 °
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
26 °