20 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninVesti iz Srbije i sveta26. februar - Dan srpskog nasleđa u Njujorku

26. februar – Dan srpskog nasleđa u Njujorku

European Top 44 Airplay chart

Dan srpskog nasleđa u Njujorku, proglasio je gradonačelnik Erik Adams. On je odredio 26. februar za ovaj poseban dan, koji će biti obeležen ceremonijom podizanja srpske i američke zastave na Menhetnu. Generalni konzul Vladimir Božović će mu se pridružiti u ovoj ceremoniji.

U proklamaciji koju je izdala kancelarija gradonačelnika istaknuto je poštovanje prema srpskoj zajednici, koja je, kako se navodi, zajedno s mnogim drugim imigrantima iz različitih delova sveta prešla okean u potrazi za slobodom i boljim prilikama. Gradonačelnik je istakao ponos što vodi grad s dinamičnom srpskom zajednicom koja je dugi niz godina doprinosila socijalnom, kulturnom i ekonomskom životu grada.

Adams je naglasio važnost slavljenja raznolikosti, što doprinosi jačanju grada. Takođe je istaknuto da Srbi već dugi niz godina doprinose svim delovima Njujorka i da će nastaviti da igraju ključnu ulogu u njegovom razvoju.

Ceremonija podizanja zastava će se održati u Bouling grin parku, a prisustvovaće brojni gradski zvaničnici, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i srpske dijaspore. Udruženje „Opančići“ će ulepšati događaj izvođenjem tradicionalnih srpskih pesama i igara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
20 ° C
21.2 °
20 °
63 %
5kmh
46 %
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °