15.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranica7. Zrenjaninski polumaraton u nedelju

7. Zrenjaninski polumaraton u nedelju

Zbog održavanja trke, ulice koje se nalaze na ruti, biće zatvorene za saobraćaj od 9:30 do 14 časova.

European Top 44 Airplay chart

Danas je u Gradskoj kući u Zrenjaninu, održana konferencija za novinare povodom održavanja 7. Zrenjaninskog polumaratona, u nedelju 1. oktobra. Na konferenciji su govorili Vukosava Đapić Atanacković, sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Kristina Bačić, predsednica Saveza za školski sport, Miroslav Molnar i Dušan Guteša, organizatori 7. Zrenjaninskog polumaratona.

Prijave za ovaj sportski događaj su zatvorene juče, a do sada je prijavljeno 880 trkača. Ove godine, u Zrenjaninu će trčati takmičari iz Kenije, Rusije, SAD, Australije, Argentine, Hrvatske, BiH, sa Islanda i naravno takmičari iz Srbije. Do dana održavanja polumaratona, moguće je još uvek prijaviti se, slanjem mejla na zrenjaninskipolumaraton@gmail.com

Start dečije trke je predviđen za 9 časova u glavnoj gradskoj ulici. Trka je besplatna i nije potrebno posebno se prijavljivati. U trci mogu učestvovati predškolci i učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole. Volonteri Crvenog krsta biće zaduženi za raspoređivanje dece po kategorijama, a za svako dete obezbeđene su medalja, majica i pokloni sponzora.

polumaraton 02

Start svih ostalih trka predviđen je za 11h ispred Gradske kuće, a na Trgu slobode, pre starta, planiran je nastup Vojnog orkestra. Program manifestacije vodiće Prljavi insperktor Blaža, koji će nakon trke održati kratak nastup.

Ruta trke je ista kao i prethodnih godina. Učesnici Trke zadovoljstva trčaće jedan krug (7 km), a polumaratonci tri kruga (21 km). I ove godine bilo je moguće prijaviti se za štafetnu trku 3×7 kilometara, a novina je nordijsko hodanje na 7 kilometara.

U vreme održavanja trke, ulice koje se nalaze na ruti biće zatvorene za saobraćaj od 9:30 do 14 časova. Trčaće se sledećim ulicama: Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, dr Slavka Županskog, Subotićeva, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačka, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trg Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, ponovo kroz Zmaj Jovinu, Narodne omladine i Subotićeve do Trga slobode, gde je cilj.

Pozivamo i mlađe i starije Zrenjanince da se priključe ovom sportskom događaju kao učesnici ili kao navijači i da još jednom pošaljemo lepu sportsku sliku iz našeg grada – rekla je Vukosava Đapić Atanacković.

Ekipa Radija 105 podržaće ovaj sportski događaj medijski i trkački. Vidimo se na startu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
15.6 ° C
17.3 °
15.6 °
77 %
1.2kmh
35 %
Uto
25 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
25 °
Sub
19 °