Ciklonizacija nastavlja deratizaciju na području Zrenjanina

Tokom oktobra, kompanija „Ciklonizacija“ iz Novog Sada provela je sistematsku deratizaciju deponija na području Zrenjanina. Međutim, zbog produženog toplijeg vremena, koje je uzrokovalo povećanu aktivnost štetnih glodara, u narednim danima će biti izvršen još jedan ciklus tretmana.

Prema informacijama ovog preduzeća, na osnovu praćenja prisustva i aktivnosti štetnih glodara i u saradnji s Gradskom upravom, sistematska deratizacija počinje od ponedeljka. Ovaj proces obuhvataće škole, vrtiće, verske ustanove, pijace i tretmane domaćinstava.

Deratizaciju javnih objekata i prostora sproveli će stručnjaci iz „Ciklonizacije“, dok će sredstva za deratizaciju u domaćinstvima biti dostavljena u prostorije mesnih zajednica. Na taj način, građani koji se suočavaju s problemima vezanim za štetne glodare moći će da preuzmu potrebna sredstva.

Redovna preventivna deratizacija značajno smanjuje rizik od širenja zaraznih bolesti koje prenose glodari, kao i materijalne štete koju mogu uzrokovati u domaćinstvima, privredi i poljoprivredi. Neka od poznatih bolesti koje se prenose preko glodara uključuju besnilo, trihineloza, hemoragičnu groznicu, brucelozu, tuberkulozu, svinjsku kugu, salmonelu, slinavku i šap.