20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaDanas počinju tretmani protiv krpelja

Danas počinju tretmani protiv krpelja

European Top 44 Airplay chart

Počevši danas, 29. marta, započinju tretmani protiv krpelja na području Vojvodine, koji će trajati do 30. aprila. Ova inicijativa će obuhvatiti čišćenje javnih zelenih površina u 29 lokalnih uprava u AP Vojvodini, kao i određene lokacije u Nacionalnom parku Fruška Gora. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine organizuje ovu akciju, dok će tretmani biti sprovedeni od strane novosadske firme „Ciklonizacija Logistika“.

Prema planu, 29. marta će se vršiti tretmani u opštinama Titel, Žabalj, Beočin, Inđija, Sremski Karlovci, Irig, Sremska Mitrovica, Odžaci i Bačka Palanka, kao i na određenim mestima u NP Fruška Gora. Sledećeg dana, 30. marta, tretmani su predviđeni u opštinama Apatin, Sombor, Ruma, Pećinci, Nova Crnja, Srbobran i Žitište.

Da bi se suzbili krpelji, koristiće se insekticid ICON 10 CS, koji sadrži lambda-cihalotrin u dozi od 0,18 litara po hektaru. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, poput kiše ili vetra, tretmani će biti odloženi do sledećeg termina sa povoljnim vremenskim prilikama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °