17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaNarodno pozorište "Toša Jovanović" nudi sledeći repertoar

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ nudi sledeći repertoar

Na repertoaru Narodnog pozorišta su drama, pesme i lutkarska predstava.

European Top 44 Airplay chart

Narodno pozorište „Toša Jovanović“, večeras, 23. novembra u 20h ugostiće na dramskoj sceni dramu „Ona“. Drama je autorski projekat inspirisan dramskim tekstom „Hana i Hana“ i prepletenim ženskim blogovima, oblikovan u dramsku strukturu. Fokusira se na ženski identitet, krizu i prelazak u novu životnu fazu, istražujući razumevanje samog sebe, izlazak iz svakodnevice i otkrivanje unutrašnjeg sveta.

U petak 24. novembra u 20h takođe na dramskoj sceni Нemanja Nešić i Miloš Zubac, novosadski kantautori i književnici, predstavljaju svoju ediciju pevane poezije pod nazivom „Jučerašnji svet“. Ova edicija obuhvata pet celina i donosi reinterpretaciju klasičnih južnoslovenskih pesničkih dela. Na albumima se mogu čuti stihovi poznatih pesnika poput Laze Kostića, Branka Radičevića, Đure Jakšića, Desanke Maksimović, Vladislava Petkovića Disa, Jovana Dučića, Branka Ćopića, Vaska Pope, Stanislava Vinavera, Miroslava Antića, Pero Zubac, Enesa Kiševića, Dobriše Cesarića, Josipa Aleksandroviča Murna, i mnogih drugih. Njihova muzička interpretacija stihova oživljava duh francuske i mediteranske šansone, pop-rok muzike, bluza i muzike ruskih bardova.

U subotu, 25. novembra će se na repertoaru naći lutkarske predstava za mališane „Uspavana lepotica i tri praseta“. Početak je u 11h.

Karte možete kupiti na bilaternici pozorišta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °