„Pčela fest“ – šesti put u Melencima

Poslednje nedelje u martu u Melencima će se održati šesti međunarodni sajam pčelarstva, opreme, pčelinjih proizvoda i starih zanata "Pčela fest". Početak manifestacije je u 09:00, a organizatori očekuju brojne goste iz zemlje i inostranstva.

Zbog pandemija, ovaj festival bio je na pauzi, ali poslednje nedelje u mesecu, 26. marta, u centru sela ponovo će se okupiti pčelari, proizvođači opreme za pčelarenje i ljubitelji pčelarstva.

Program „Pčela festa“ je sledeći:

08:00 časova – postavljanje izlagača pčelinjih proizvoda, opreme i starih zanata

09:00 časova – svečano otvaranje sajma Pčela fest i prodaja pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo kao i ostalih proizvoda starih zanata i rukotvorina

10:15 časova – osveštavanje sajma i rezanje slavskog kolača

10:30 časova – takmičenje u brzom uvlačenju žice u ramovima. Po završetku takmičenja sledi dodela nagrada za osvojeno prvo, drugo i treće mesto

11:00 časova – radni sastanak organizatora sajma sa gostima iz inostranstva

11:30 časova – obraćanje medijima gostiju i domaćina

11:45 časova – održavanje prigodne manifestacije koju će izvesti deca iz vrtića osnovne škole Dr Boško Vrebalov. Udruženje žena „Đurđevak“ iz Melenaca prirediće deci medni doručak (krofne sa medom)

12:30 časova – predavanje profesora doktora Ivana Pihlera, šefa katedre za stočarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu i Jelene Porać sa Prirodno-matemetičkog fakulteta iz Novog Sada, a tema predavanja biće „Bitnost kvalitetne ishrane pčela“.

Po završetku predavanja sledi ručak za goste i izlagače uz druženje i razmenu iskustava