Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaProgram Kulturnog centra za ovu nedelju

Program Kulturnog centra za ovu nedelju

European Top 44 Airplay chart

Pogledajte program Kulturnog centra za ovu nedelju, od 4. do 11. decembra.

Danas, 4. decembra se u Kulturnom centru u 18h otvara tribina i izložba fotografija „Srbi Livanjskog polja – tragovi kroz vekove“. Cilj je negovanje sećanja na poreklo, istoriju, kulturu i život Srba u Livanjskom polju.

Sutra, 5. decembra će se od 18h održati promocija zbirke priča o nefizičkom partnerskom nasilju nastalih u okviru projekta “I ovo je nasilje”.  Projekat je pokrenula organizacija “Irida”.  Promociju zbirke pratiće i izložba fotografija nastalih u okviru istoimenog projekta i koju potpisuju mladi autori i autorke iz cele Srbije. 

U sredu, 6. decembra sa početkom u 19h u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina članovi Dramske grupe Organizacije gluvih i nagluvih osoba iz Zrenjanina će izvesti predstavu “Pacifizam”. Ulaz je slobodan.

predstava Pacifizam prateca

Želite da se hranite zdravo?

U četvrtak, 7. decembra u 18h će biti održano lekarsko predavanje dr Klare Harmati pod nazivom “Zdrava ishrana i adekvatna suplementacija rezultiraju bolje zdravlje”. Klara Harmati je sertifikovani savetnik u ishrani i suplementaciji. Na predavanju će se govoriti o zdravom načinu života i adekvatnoj primeni suplemenata, načinima njihovog korišćenja u interesu zdravlja čoveka.

U petak 8. decembra u 18h Nina Lalić Jankov promovisaće svoju knjigu “Ovo je zemlja za nas” u maloj sali Kulturnog centra. Tema knjige su razvoj, kriza i raspad SFRJ, ratovi 90-tih, kao i odrastanja, vaspitanja i obrazovanja omladine nekada i sada.

Korica knjige Ovo je zemlja za nas

U petak će se održati i koncert baletske škole „Dimitrije Parlić“. Učenice osnovne baletske škole prikazaće svoju koreografiju, kao i poznate baletske varijacije svetskih kompozitora. Koncert će se održati na velikoj sceni, a početak je u 18h. Ulaz je slobodan.

Svake subote se održavaju dečje onlajn radionice u 10h na Facebook stranici Kulturnog centra. U 19h će se održati veče guslara i epske poezije zahvaljujući KUGD “Petar Perunović – Perun“”iz Zrenjanina.

U nedelju, 10. decembra u prepodnevnom terminu će se prikazivati dečiji film „Titina“ o osvajanju Severnog pola. Početak je u 11h, a cena ulaznice je 250 dinara.

Od 19h će biti održana javna prezentacija programa “Ekspanzija života – Manifest”, koji je nastao u sklopu edukativnog rada “Plavog pozorišta” sa mladima sa i bez hendikepa.

U velikoj sali u 20h počinje dokumentarni film „Flašaroši“ o Vinči, jednoj od najvećih deponija u Evropi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
25 ° C
27.8 °
25 °
59 %
3.4kmh
8 %
Čet
25 °
Pet
37 °
Sub
35 °
Ned
32 °
Pon
31 °