Razno

Radionice ličnog razvoja za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu

U Zrenjaninskom Caritasu, trenutno su otvorene prijave za drugi ciklus radionica namenjenih osobama sa invaliditetom. Ove radionice imaju za cilj unapređenje kapaciteta polaznika, sticanje novih znanja i veština kako bi povećali svoje šanse za zapošljavanje.

Caritasov Karijerni centar za osobe sa invaliditetom pruža individualni pristup korisnicima, pomažući im da se osnaže za tržište rada. Kroz različite module, učesnici imaju priliku da istraže svoje potencijale, prevaziđu lične barijere i strahove, te se pripreme za lične i profesionalne izazove.

Ciklus radionica obuhvata tri modula:

  1. Modul „Slika o sebi“ koji se bavi upravljanjem emocijama, stresom, stavovima i predrasudama, kao i rešavanjem konflikata.
  2. Modul „Veštine komunikacije“ koji uključuje verbalnu, neverbalnu i asertivnu komunikaciju, kao i aktivno slušanje.
  3. Modul „Poslovne veštine“ koji obuhvata timski rad, pisanje CV-ja i procedure prijave za posao.
caritas

Radionice su besplatne, a prostor je pristupačan osobama sa invaliditetom. Pored radionica, centar nudi i karijerno vođenje, savetovanje i druge mere podrške za uspešnu radnu integraciju, sve takođe besplatno.

Caritas Zrenjanin se nalazi na adresi Svetog Rafaila Banatskog 15, a za dodatne informacije moguće je kontaktirati putem e-maila savetnica.caritaszr@gmail.com ili telefona 065/930-66-44.

Karijerni centar u Zrenjaninu deo je projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, finansiranog od strane USAID-a, a sprovodi ga Forum mladih sa invaliditetom uz podršku partnera kao što su Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Povezani članci

Back to top button