Razno

Danas dodeljene „Vukove“ diplome osnovcima i srednjoškolcima

Danas je u Gradskoj kući upriličena svečanost dodeljivanja diploma „Vuk Karadžić“ najuspešnijim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina.

Vukovci srednja skola 067
Foto Zrenjanin.rs

Ovu prestižnu diplomu je u protekloj školskoj godini zaslužio 140 učenika osvnovnih i 96 učenika srednjih škola, koji su pored diplome na poklon dobili i knjige domaćih pisaca, kao i besplatan ulaz na gradski bazen do kraja ove godine.

Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravili su gradonačelnik Simo Salapura i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, a uz njih su diplome uručivali učenicima i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.

Vukovci osnovna skola 001
Foto Zrenjanin.rs

Načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić čestitala je učenicima u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i u svoje lično ime, istakavši da su iza njih ostali izazovi jednog perioda školovanja, ali da su oni dokazali, bez obzira na težinu tih izazova, da mogu da ostanu i istraju na svom putu.
“Ono što želim da vam poručim, i da ne zaboravite, jeste da iza svakog uspeha stoji timski rad. Kada govorimo o takvom radu, to je, pre svega, velika ljubav, podrška i požrtvovanost vaših roditelja, a s druge strane, veliki trud vaših učitelja, nastavnika i profesora, vaših mentora. Na neki način, vi ste ti koji im vraćate veru u obrazovanje, u poziv koji su izabrali. Želim vam da nastavite putem kojim ste krenuli, da svojim uspesima proslavite svoje ime, ali i ime svojih roditelja, svoje škole i svog grada i da prigrlite ovaj uspeh, jer je on jako velik i jako važan, ali da on ne bude poslednja stanica na koju ste stigli, nego početna, odskočna daska na putu kojim ćete nastaviti dalje”, kazala je Oluški Vlačić.   

Snežana Oluški Vlačić
Foto Zrenjanin.rs

Učenici koji nisu iz bilo kog razloga mogli danas da prisustvuju svečanosti mogu diplome i knjige preuzeti u svojim školama, a kako poručuju iz Gradske kuće, ukoliko se na nekoj od odštampanih diploma potkrala neka slovna greška, ona se može prijaviti u Kabinetu gradonačelnika, kancelarija Gradske uprave 107, radnim danima od 08:00-14:00, kako bi u što kraćem roku bila ispravljena. 

Spisak učenika, nosilaca diplome “Vuk Karadžić” i učenika generacije u školskoj 2020/21. godini

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button