17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaZrenjanin ponovo deo projekta "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini"

Zrenjanin ponovo deo projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

European Top 44 Airplay chart

U Pokrajinskoj vladi je potpisan Protokol o saradnji za sprovođenje programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, s fokusom na podizanje svesti o životnoj sredini u školama i lokalnim zajednicama u AP Vojvodini.

Partneri, uključujući Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, urbanizam, zaštitu životne sredine, energetiku, poljoprivredu, kao i lokalne uprave, JP „Vojvodinašume“ i Pokret gorana Vojvodine, su potpisali Protokol. Koordinator programa je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Ove godine, sporazumi su takođe potpisani sa 45 jedinica lokalne samouprave u AP Vojvodini, uključujući Zrenjanin, radi proširenja obuhvata programa. Snežana Vučurević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina, potpisala je sporazum u ime grada.

Na skupu, Brankica Tabak iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine istakla je da vlada izdvaja sredstva za gradove i opštine u Vojvodini. Naglasila je važnost saradnje s vaspitno-obrazovnim ustanovama i pozvala lokalne predstavnike da podrže projekat.

Program traje već 15 godina i obuhvata preko 600 škola, kroz različite aktivnosti poput radionica, uređenja školskih prostora, prikupljanja sekundarnih sirovina i uvođenja novih metoda učenja o zaštiti životne sredine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °