25.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranica"Dan bazičnog fudbala u Vojvodini" - Zrenjanin domaćin manifestacije

„Dan bazičnog fudbala u Vojvodini“ – Zrenjanin domaćin manifestacije

Jedna od aktivnosti u okviru Evropske nedelje sporta.

European Top 44 Airplay chart

U okviru Evropske nedelje sporta, Zrenjanin će biti domaćin manifestacije „Dan bazičnog fudbala u Vojvodini“. Manifestaciju organizuje Fudbalski savez Vojvodine, a održaće se sutra, 28. septembra od 10 časova u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Ideja je da se na ovom događaju druži više od sto dečaka i devojčica osnovnoškolskog uzrasta, kao i da se u prvi plan stave veštine fudbala, ali i ravnopravnost i sposobnost dece.

Cilj je da se ukaže na važnost bazičnog fudbala, bez koga ne bi postajao i onaj vrhunski. Bazični fudbal je vrlo značajan za sve one koji se bave ovim sportom, bez obzira na uzrast, pol, dimenzije terena ili oblik fudbaske igre.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće učenici i učenice osnovnih škola „Žarko Zrenjanin“, „Servo Mihalj“, „Vuk Karadžić“, „Petar Petrović Njegoš“, „Dositej Obradović“, „Đura Jakšić“, Škola za osnovno obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „9. maj“, kao i ŽFK Proleter.

Fudbalski savez Vojvodine je za svaku od ovih škola obezbedio rekvizite koji će im koristiti i u daljem bavljenju sportom.

Deca će sa trenerima proći kroz osam poligona koji će biti postavljeni u sali, nakon čega će odigrati prijateljske mečeve.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
25.6 ° C
25.6 °
19.5 °
53 %
5kmh
29 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °