Naslovna stranicaVestiKulturaEvropska noć muzeja 14. maja

Evropska noć muzeja 14. maja

Manifestacija "Muzeji za 10" trajaće od 14. do 20. maja.

European Top 44 Airplay chart

U okviru ovogodišnje manifestacije “Muzeji za 10”, 18. Evropska noć muzeja biće obeležena 14. maja. Programi će se odvijati u periodu od 17 časova do ponoći.

Na preko 170 lokacija u 56 gradova i mesta u Srbiji, tokom sedam dana manifestacije “Muzeji za 10”, imaćete priliku da ispratite raznovrsne sadržaje i to besplatno.

Ovogodišnja tema manifestacije je “Moć muzeja”, jer su muzeji jedinstvena mesta otkrića koja nas uče prošlosti, ali otvaraju i nove vidike.

I ove godine otvoren je konkurs „Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?”. Na ovo pitanje, učesnici će moći da odgovore kroz kratku video formu u trajanju do 3 minuta. Najkreativniji klipovi će biti nagrađeni, a svi će biti objavljeni na društvenim mrežama manifestacije.

Narodni muzej Zrenjanina, kao i svake godine, učestvuje u ovoj manifestaciji, svojom bogatom stalnom, ali i namenskom ponudom sadržaja.

Šta ćete imati priliku da ispratite u zrenjaninskom muzeju tokom trajanja manifestacije, proverite na ovom linku:

“Muzeji za 10” je manifestacija održana prvi put u 2015. godini, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Održava se u maju, jer je maj mesec muzeja. Obuhvata Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nedeljnu nacionalnog muzeja. Tokom trajanja manifestacije, ulaz je besplatan na sve lokalitete koji učestvuju.

Cilj manifestacije je da promoviše i poboljša rad muzeja, poboljša saradnju sa lokalnom zajednicom i privuče veći broj posetilaca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.8 °
49 %
5.8kmh
93 %
Thu
17 °
Fri
16 °
Sat
13 °
Sun
18 °
Mon
14 °