Festival vina i „Banatske vredne ruke“ – ponovo u Zrenjaninu!

U Zrenjaninu u subotu, 9. aprila, po treći put, održaće se „Internacionalni Banatski festival vina“ u Karađorđevom parku u 10:00

Ove godine prijavilo se pedesetak učesnika, vinskih kuća, podruma, vinara, vinogradara, individualnih proizvođača i udruženja iz Srbije, Slovačke, Rumunije i Mađarske. Pored njih svoje proizvode će izložiti i proizvođači hrane, začina, prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja.

Za posetioce je obezbeđen bogat zabavni i kulturno umetnički program koji će trajati do 18:00, kao i nagradna igra. Glavna nagrada je letovanje za dve osobe koju dodeljuje „Barcino Tours“ iz Zrenjanina.

Za učesnike, vinare i vinogradare će biti održana stručna predavanja u Kristalnoj dvorani. Istovremeno se u okviru ovog Festivala održavaju i „ 22. Banatske vredne ruke“ za koje se prijavilo dvadesetak aktiva žena iz našeg okruženja i one će predstaviti hranu i tradicionalnu kulturu ovog podneblja.

Festival vina 9. mart 2022. 1

Manifestaciju organizuje Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JU „Sportski objekti“ a pokrovitelj je Grad Zrenjanin.