Razno

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ nudi sledeći repertoar

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ na repertoaru ove nedelje ima sledeće predstave: „Bračna igra“, „Ljubinko i Desanka“, „Patkica žutkica“ i „Dečko iz poslednje klupe“.

U četvrtak, 22. februara u 20h odigraće se „Bračna igra“ na sceni „Todor Manojlović“. Govori o unutrašnjoj borbi pojedinca s osećajem besmisla života i željom za promenom, ali istovremeno osećajem nemoći da se ta promena ostvari.

„Ljubinko i Desanka“ su ostali vezani za prošlost, posebno u periodu rane druge polovine 20. veka, koji se još uvek oseća kao „posleratni“ period. Likovi čeznu za potvrdom svog postojanja kroz međusobnu interakciju. Motivi i scene su iz TV serije „Ceo život za godinu dana“, snimljene 1971. godine. U Narodnom pozorištu možete pogledati ovu predstavu u petak, 23. februara u 20h.

U subotu, 24. februara u 11h na Lutkarskoj sceni očekuje vas „Patkica žutkica“. Predstava je urnebesna interaktivna komedija bogata likovnim efektima i muzikom, prilagođena najmlađoj publici koja aktivno učestvuje tokom izvođenja.

Tog dana, u 20h na Dramskoj sceni možete pogledati predstavu „Dečko iz poslednje klupe“. Drama istražuje savremenu opsesiju privatnim životima, inspirisanu rijaliti programima. Glavni lik, mali voajer, ulazi u tuđe živote putem sastava koje razmenjuje sa profesorom.

Povezani članci

Back to top button