Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaNarodno pozorište "Toša Jovanović" nudi sledeći repertoar

Narodno pozorište “Toša Jovanović” nudi sledeći repertoar

European Top 44 Airplay chart

Narodno pozorište “Toša Jovanović” na repertoaru ove nedelje ima sledeće predstave: “Bračna igra”, “Ljubinko i Desanka”, “Patkica žutkica” i “Dečko iz poslednje klupe”.

U četvrtak, 22. februara u 20h odigraće se “Bračna igra” na sceni “Todor Manojlović”. Govori o unutrašnjoj borbi pojedinca s osećajem besmisla života i željom za promenom, ali istovremeno osećajem nemoći da se ta promena ostvari.

“Ljubinko i Desanka” su ostali vezani za prošlost, posebno u periodu rane druge polovine 20. veka, koji se još uvek oseća kao “posleratni” period. Likovi čeznu za potvrdom svog postojanja kroz međusobnu interakciju. Motivi i scene su iz TV serije “Ceo život za godinu dana”, snimljene 1971. godine. U Narodnom pozorištu možete pogledati ovu predstavu u petak, 23. februara u 20h.

U subotu, 24. februara u 11h na Lutkarskoj sceni očekuje vas “Patkica žutkica”. Predstava je urnebesna interaktivna komedija bogata likovnim efektima i muzikom, prilagođena najmlađoj publici koja aktivno učestvuje tokom izvođenja.

Tog dana, u 20h na Dramskoj sceni možete pogledati predstavu “Dečko iz poslednje klupe”. Drama istražuje savremenu opsesiju privatnim životima, inspirisanu rijaliti programima. Glavni lik, mali voajer, ulazi u tuđe živote putem sastava koje razmenjuje sa profesorom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °