22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranica"Pauk" lovi u Zrenjaninu

„Pauk“ lovi u Zrenjaninu

"Samo tetki da odnesem lek" sa sva četiri žmigavca može mnogo da košta.

European Top 44 Airplay chart

„Pauk“ je u Zrenjaninu, kao i u drugim gradovima, popularno ime za nepopularno vozilo koje u gradu održava komunalni red uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila. Pauk uklanja vozila po nalogu saobraćajne policije, saobraćajne ili komunalne inspekcije. Dolazak pauka iniciraju i građani kada je vozilo parkirano na javnoj ili zelenoj površini, pešačkom prelazu ili na nekom mestu koje nije predviđeno za parkiranje vozila.

U poslednjih nekoliko meseci, pauk je u Zrenjaninu vrlo aktivan i često viđen. Nedostatak parking mesta, užurbanost, neopreznost, često i bahatost, razlozi su zbog kojih se vozači odluče da prekrše propise. Ulice Laze Kostića, Jug Bogdana, Marka Oreškovića, Pupinova, Sarajlijina, Gundulićeva, ali i poznate lokacije oko Kulturnog centra, Muzičke škole i u gradskim pešačkim zonama, teritorija su gde pauk ima mnogo posla.

Kada se nepropisno parkirate, a to znači da vozilo niste ostavili na obeleženom parking mestu, napravili ste prekršaj koji se sankcioniše kaznom od 5 hiljada dinara. U slučaju da ste nepropisnim parkiranjem ugrozili nečiju bezbednost ili izazvali saobraćajnu nezgodu, visina novčane kazne se kreće od 6 do 18 hiljada dinara.

Kada se vlasnik vozila ne pojavi nakon što je prekršaj primećen, na lice mesta dolazi pauk i podiže vozilo. Gorenavedeni razlozi za ovaj prekršaj u tom slučaju koštaće vas različito, a cena zavisi od težine vozila koje vozite. Cenovnik pauk službe JKP „Pijace i parkinzi“ Zrenjanin, pogledajte ovde:

PAUK USLUGE1

Vlasnik Twinga ili nekog drugog malog gradskog automobila platiće 6.000 za ovu „uslugu“. Već vlasnik Punta ili nekog malo većeg porodičnog automobila platiće 7.200. Ako posedujete Nissan Qashqai pauku ćete platiti 10.800 dinara. Na sve ove cene, dodajte još 600 dinara koliko se naplaćuje „ležarina“ za svaki započeti dan.

Vozila koja su teža od 1900 kilograma su u Zrenjaninu, može se reći, sigurna od pauka, jer ih jednostavno ne može podići. Njima sleduje samo kazna za nepropisno parkiranje.

Kako u svakom lošem iskustvu treba pronaći nešto dobro, to ćemo uraditi i u situaciji kada vam pauk odnese vozilo. Nakon preživljenog prvog stresa oko pitanja „gde mi je auto“, tu je jedna olakšavajuća okolnost. Sva vozila koja odnese pauk služba u Zrenjaninu, završe na velikom parkingu kod Kulturnog centra.

Informacije o prenetim vozilima se mogu dobiti na 023 535 465.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °