17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaIzložba "Utopija Umetničke kolonije Ečka u društvu distopije"

Izložba „Utopija Umetničke kolonije Ečka u društvu distopije“

European Top 44 Airplay chart

„Utopija Umetničke kolonije Ečka u društvu distopije“ je izložba koja se otvara u Salonu Savremene galerije Zrenjanin. Predstavlja niz slika iz perioda od dvadeset godina, koje su deo zbirke Savremene galerije Zrenjanin.

Analizom ovih slika, primetan je kontinuitet u pristupu umetnika prema slikarstvu. Umesto da slike samo reprezentuju stvarnost, one postaju autonomni objekti sa svojim identitetom. Ova izložba posebno istražuje ovaj pristup kroz radove iz Umetničke kolonije Ečka, koja već skoro pedeset godina neguje određene umetničke vrednosti.

Radovi koji će biti izloženi datiraju iz devedesetih godina 20. veka i početka 21. veka, a većina ih je nastala u okviru Umetničke kolonije Ečka. Iako kolonija tradicionalno sledi određene ideje, tokom devedesetih dolazi do blagih promena, naročito dolaskom mladih umetnika koji eksperimentišu sa temama, idejama i tehnikama.

Kustoskinja izložbe „Utopija Umetničke kolonije Ečka u društvu distopije“ je Sunčica Lambić Fenjčev, viša kustoskinja i istoričarka umetnosti. Izložba će biti otvorena za posetioce do 18. aprila 2024. godine, a ulaz je besplatan.

Pročitajte još i Narodno pozorište “Toša Jovanović” nudi sledeći repertoar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °